top of page
Sök
  • Skribentens bildLysviks Försäkringsbolag

Trevlig Midsommar!


Vi i Lysviks Försäkringsbolag vill önska alla våra försäkringstagare och samarbetspartners en riktigt Trevlig Midsommar! Håll i, håll ut och håll avstånd!

Lite tips & råd inför sommaren

Vanliga olyckor med grill Bränder vid grillning uppstår till exempel om grillen placeras för nära en träfasad, under ett altantak eller ett träd. Lågor och glöd kan lätt flamma upp och tända eld på det som är brännbart i närheten. När du grillat klart, ställ inte din grill med glödrester inomhus, till exempel i garage eller intill ytterväggar. Askan i kolgrillen kan behöva dygn för att svalna. Kom ihåg vid grillning ute * Håll uppsikt över barnen. * Placera grillen på ett stadigt underlag så att den inte tippar. * Ställ den på gott avstånd från fasaden och ha koll så att vinden inte för glödande flagor mot brännbara föremål. * Låt askan vara kvar i kolgrillen när du grillat klart. * Om du har gasolgrill, stäng av gasolflaskans ventil efter avslutad grillning.

Var försiktig med tändvätskan Spruta aldrig tändvätska direkt på glöden eller öppen låga eftersom en eldslåga kan antända flaskan. Häll istället tändvätska på den otända kolen och vänta tills vätskan sugits upp innan du tänder grillen. Ännu säkrare är om du tänder med en elektronisk tändgaffel.


49 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page